вторник, 5 февраля 2013 г.

Корова


 Слово «корова» позначає самицю виду, а «свійський бик» або «домашній бик» — самця. Розводиться для здобуття м'яса, шкіри та молока. У таких релігіях, як індуїзм та буддизм, ця тварина вважається священною, а знищення корови або заподіяння їй шкоди заслуговує кари.
 Маса корови не перевищує 1 тонни, а в середньому маса дійної корови становить близько 400 кг.Забарвлення корів буває різне. Здебільшого це залежить від породи. Найчастіше трапляються корови чорної, чорно-білої, рудої масті.Корови без рогів називаються шуті.
 Корова — травоїдна тварина. За день може спожити 50 літрів їжі й до 40 л води. Переважно корови випасають траву до 20 см висоти, оскільки не люблять високої трави.Сіра українська порода є однією з найдавніших у світі. Цих тварин українці використовували як м'ясних, молочних та робочих. Цій породі притаманні витривалість, пристосованість до бідного раціону у степовій зоні, добра якість м'яса. Здебільшого самиць використовували для молока, самців — як тяглову силу. Порода поширена в Україні та сусідніх державах.
 Приблизно 5 століть тому середня кількість надоїв корови становила 1000 літрів за рік. Після виведення нових і нових порід корів середня кількість надоїв корови на рік становить 10000 літрів молока. Найбільшу кількість молока надоїли у корови на території СРСР — близько 15 тис. літрів за рік.

Комментариев нет:

Отправить комментарий